"Eenzaamheid is voor iedereen anders" - Podcast Helemaal Mentaal

Vanaf vandaag 9 oktober luister je naar de vijfde en laatste aflevering van onze podcast Helemaal Mentaal. En die staat in het teken van eenzaamheid...

Bij het thema eenzaamheid denken we vaak aan ouderen. Maar veel jongeren kampen ook met eenzaamheidsgevoelens. In deze aflevering van de podcast delen Hein (25) en Els (29) daarom informatie, ervaringen en tips over eenzaamheid bij jongeren. Zo krijg je meer inzicht in jezelf en een ander, en kan je eenzaamheid aanpakken.

Te gast is onder andere Judith van Join Us, een stichting die jongeren helpt om met elkaar in contact te komen. “Het gevoel is voor iedereen anders. Ook voor jezelf is het soms lastig om te herkennen: ‘Ben ik eenzaam? Voel ik me alleen? Verveel ik me gewoon?’ Misschien word je er wel boos van of verdrietig. Eenzaamheid heeft heel veel verschillende uitingsvormen.”

De andere gast is Juul (21). Hij vertelt openhartig over twijfel aan zichzelf en het gevoel niet te kunnen levelen met anderen. Een tip van Juul is om je uit te spreken over je eenzaamheidsgevoel bij iemand bij wie je je comfortabel voelt en een stap uit je comfortzone te zetten om nieuwe mensen te ontmoeten. Wie weet wat eruit volgt!

Check de aflevering hieronder via Spotify, luister via Apple Podcasts of ga naar de podcast-pagina met meer informatie en alle beschikbare afleveringen op een rijtje. 


Voor jongeren die naar aanleiding van de podcast willen werken aan een stevige mentale basis, organiseren onze preventiewerkers in het najaar een Helemaal Mentaal-groepstraining in Venray.