"Mijn angst kon altijd om de hoek komen kijken" - Podcast Helemaal Mentaal

De nieuwste aflevering van onze podcast Helemaal Mentaal staat in het teken van angst en angstproblemen. En voor podcasthost Els komt dat erg dichtbij. Zij kampte zelf namelijk met een angststoornis. Samen met mede-host Hein, en met hun twee gasten, ontdekken we wat een angststoornis precies is en wat helpt als je angsten ervaart. Luister de podcast vanaf vandaag in je favoriete podcast-app!

Piet werkt als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en vertelt vanuit zijn werkervaring wanneer het tijd is om je angst aan te pakken: “Iedereen heeft angsten. Angst is heel normaal. Maar als het je gaat belemmeren in je dagelijkse leven en je je terug gaat trekken, dan is het verstandig om met iemand te gaan praten.”

Anouk (23) had een angst om over te geven. Ze herkent de belemmering in het dagelijkse leven. “Als je bijvoorbeeld bang bent voor spinnen, dan ben je alleen bang als je een spin ziet. Maar ziek worden kan altijd. Mijn angst kon altijd om de hoek komen kijken.”

Check de aflevering hieronder via Spotify, luister via Apple Podcasts of ga naar de podcast-pagina met meer informatie en alle beschikbare afleveringen op een rijtje. Volgende week woensdag verschijnt de vijfde en laatste aflevering, dus houd je favoriete podcastplatform in de gaten! 


Voor jongeren die naar aanleiding van de podcast willen werken aan een stevige mentale basis, organiseren onze preventiewerkers in het najaar een Helemaal Mentaal-groepstraining in Venray.