Preventiecursussen in september en oktober

Wil je werken aan je mentale gezondheid om te voorkomen dat psychische klachten verergeren? Of is er iemand in je naaste omgeving die met psychische problemen of verslaving kampt en wil je diegene steunen terwijl je zelf mentaal overeind blijft? Doe dan mee aan een van onze preventiecursussen vanaf september/oktober 2024!

Voor verwijzers en collega-zorgprofessionals: maak cliΓ«nten en naasten gerust attent op deze preventiecursussen.

Meer informatie, aanmelden Γ©n ons totale preventie-aanbod vind je op onze website: www.vvgi.nl/preventie

𝐕𝐨𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐦𝐒π₯𝐒𝐞 𝐞𝐧 𝐧𝐚𝐚𝐬𝐭𝐞𝐧

  • 5-Stappen Methode: Groepscursus om je te helpen omgaan met het middelengebruik van een naaste. Met de 5-Stappen Methode ondersteunen wij jΓ³u. Het doel is je eigen kwaliteit van leven leren te bewaken binnen de lastige situatie waarin je je bevindt.
    Vanaf 3 september in Peel en Maas β–ͺ Vanaf 8 oktober in Weert β–ͺ https://ap.lc/sykTi
  • Psychiatrie en/of verslaving in de familie: Cursus voor familieleden en naasten van mensen met psychische problemen en/of een verslaving. Het doel is te voorkomen dat je overbelast raakt door de zorg voor deze persoon.
    Vanaf 12 september β–ͺ Roermond β–ͺ https://ap.lc/CwIZn
  • Training De Mat: Training voor naasten van mensen met psychische problemen en/of een verslaving. β€˜De Mat’ maakt snel en eenvoudig duidelijk of je het gedrag van de ander accepteert of niet en wat je dan kunt doen.
    Vanaf 18 september β–ͺ Venray β–ͺ https://ap.lc/xEOtI

Voor volwassenen

  • Stress de baas: Cursus voor volwassenen met stress of burn-out klachten. Je leert vaardigheden om in de huidige veeleisende samenleving je balans terug te vinden en te behouden.
    Vanaf 6 september in Venray β–ͺ Vanaf 30 september in Venlo β–ͺ https://ap.lc/zKSmA
  • Mentaal in balans: Cursus om weer lekker in je vel te komen. Je leert beter omgaan met somberheid, piekeren en angstig zijn, zodat je weer grip krijgt op je gezondheid.
    Vanaf 11 september in Venlo β–ͺ Vanaf 23 oktober in Venray β–ͺ https://ap.lc/VEFfE
  • Beter slapen doe je zo: Cursus voor volwassenen met slapeloosheid die hier actief aan willen werken. Door slapeloosheid aan te pakken, kun je problemen in het dagelijks functioneren zoals een beperking van je sociale activiteiten voorkomen.
    Vanaf 18 september β–ͺ Venray β–ͺ https://ap.lc/hHdeI
  • Sociale vaardigheden: Cursus om je contacten met anderen te verbeteren. Je leert bewuster te kiezen hoe je in een bepaalde situatie wilt reageren.
    Vanaf 1 oktober β–ͺ Venlo β–ͺ https://ap.lc/cWrZG
  • Mindfulness: Cursus om moeilijke, onplezierige gedachten of gevoelens te leren accepteren zoals ze zijn. Door je te richten op het nu, maak je problemen of negatieve gevoelens minder groot en overheersend.
    Vanaf 3 oktober β–ͺ Venray β–ͺ https://ap.lc/eGvHr