Start van preventieve cursussen in 2025

In januari / februari kun je weer meedoen aan verschillende preventieve cursussen/trainingen en webinars. Of je nu zelf wil werken aan je mentale gezondheid en/of een ander wil helpen!

 

Meer informatie, aanmeldmogelijkheden én ons totale preventie-aanbod vind je op onze website: www.vvgi.nl/preventie. Verwijzers, maak cliënten en naasten gerust attent op deze preventieve cursussen en webinars.

Voor volwassenen

Werk aan je mentale gezondheid om te voorkomen dat mentale klachten verergeren

  • Mentaal in balans: Cursus om weer lekker in je vel te komen. Je leert beter omgaan met somberheid, piekeren en angstig zijn.
  • Stress de baas: Cursus voor volwassenen met stress of burn-out klachten. Je leert vaardigheden om je balans terug te vinden.
  • Beter slapen doe je zo: Cursus voor volwassenen met slapeloosheid die hier actief aan willen werken. Zo voorkom je problemen in het dagelijks leven.

Voor ouders

Je kinderen optimaal ondersteunen met tips voor hét gesprek over verschillende verleidingen

  • Talkshow Vapen: daar zit een luchtje aan: Wat kan jij als ouder doen om je kinderen te beschermen tegen de risico’s van vapen?
  • Webinar Ouders van NIX: hoe voor je dat gesprek dan? Je leert hoe je als ouder in gesprek gaat met je kind over alcohol, roken en drugs (binnenkort meer info).

Voor familie en naasten

Als een naaste kampt met psychische problemen of verslaving en je wil diegene steunen terwijl je zelf mentaal overeind blijft

  • Training De Mat: Training voor naasten van mensen met psychische problemen en/of een verslaving. ‘De Mat’ maakt duidelijk of je het gedrag van de ander accepteert en wat je dan kunt doen.
  • 5-Stappen Methode: Groepscursus om je te helpen omgaan met het middelengebruik van een naaste.

Voor professionals

We leren je om mentale klachten en verslaving te voorkomen bij de doelgroepen met wie je werkt:

  • Training suïcidepreventie: Training voor professionals/vrijwilligers die met volwassenen in contact komen. Je krijgt handvatten om suïcidaliteit te herkennen, bespreekbaar te maken en effectief te handelen.