Terugblik expositieweken 'Kind van'

Extra aandacht voor Kinderen van Ouders met Psychische en/of VerslavingsProblemen (KOPP/KOV)… dat was het doel van de expositieweken ‘Kind van’ die we samen met Gemeente Weert organiseerden in april van dit jaar. We zijn ontzettend trots dat we samen deze problematiek bespreekbaar konden maken, zodat kinderen en ouders de aandacht krijgen die ze verdienen. Bekijk hier de aftermovie van de geslaagde expositieweken.

Drie weken lang konden bezoekers van de binnenstad de openhartige verhalen en portretten van ‘kinderen van’ bekijken. Onder meer 130 leerlingen van scholen in de regio brachten een bezoek aan de expositie. Er ontstonden mooie gesprekken tussen voorbijgangers over eigen ervaringen en over het ondersteunen van de kinderen. Bij de vertoning van de documentaire Puinhoop kregen bioscoopbezoekers een indringende inkijk in het leven van een ‘kind van’. De documentaire vertelt over de worsteling van een zoon om onafhankelijk te zijn van een ouder met een psychische aandoening die hem niet wil loslaten. De bioscoopbezoekers waren zeer onder de indruk en spraken erover om meer aandacht te geven aan deze “onzichtbare groep” kinderen. Tijdens verschillende inloopmomenten informeerden we kinderen, ouders en belangstellenden over KOPP/KOV en de steunmogelijkheden. Onze collega’s stonden klaar voor iedereen die zijn of haar verhaal wilde delen. De expositieweken sloten we af met een minisymposium voor professionals en vrijwilligers die werken met kinderen en hun ouders. Meer dan 100 deelnemers luisterden naar de tips van KOPP/KOV-professionals en de verhalen van meer of minder bekende ervaringsdeskundigen. “Indrukwekkend” hoorden we bij álle activiteiten tijdens de expositieweken.

We bedanken alle collega-organisaties voor hun bijdrage aan de expositieweken en alle bezoekers voor hun aandacht en steun voor Kinderen van Ouders met Psychische en/of VerslavingsProblemen. Meer weten over KOPP/KOV? Bekijk het aanbod aan preventie-activiteiten op onze website: www.vvgi.nl/preventie

Ga naar de aftermovie op YouTube

 

 

Foto's tentoonstelling: stichting Open mind - Sevilay Maria