Vincent van Gogh tekent convenant Dementievriendelijk

Gemeente Venray zet zich actief in om mensen met dementie zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Samen met de organisaties Venray Dementievriendelijk en Alzheimer Nederland hebben zij een convenant opgesteld. Vincent van Gogh is één van de organisaties die dit convenant mede ondertekend heeft.

Door de betrokkenheid van diverse partners, waaronder dus Vincent van Gogh, ontving gemeente Venray onlangs het officiële predicaat ‘Dementievriendelijke gemeente’.

Er zijn veel verschillende vormen van dementie. Het is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Deze ziektes tasten de hersenen aan en zorgen voor een geleidelijke achteruitgang van iemands geestelijke gezondheid.

Dementievriendelijke gemeenschap

Een dementievriendelijke gemeente stimuleert en faciliteert inwoners, bedrijven en organisaties om zich actief in te zetten voor een dementievriendelijke samenleving. Daar zet ook Vincent van Gogh zich graag voor in. Want als we allemaal doen wat we kunnen, ontstaat er een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan of de bibliotheek of een museum bezoeken. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten.

Tips

Op deze website vind je tips voor het herkennen en omgaan met dementie. Gebruik deze kennis voor jezelf óf voor familie/naasten van iemand met (beginnende) dementie of in je eigen omgeving. Meer informatie over de activiteiten van de organisatie Venray Dementievriendelijk vind je hier: Venray Dementievriendelijk | Dementie geeft ons uitdagingen