Voor jongeren verandert er veel tussen hun twaalfde en achttiende jaar. Jongeren maken in die periode een snelle lichamelijke en geestelijke ontwikkeling door.
Nieuwsgierigheid, invloed van vrienden en erbij willen horen zijn voor jongeren belangrijke redenen om een eerste sigaret te gaan roken, een eerste biertje te drinken of joint te roken. Ook voor ouders verandert er veel. De relatie met hun kind verandert. Voor kinderen is ondersteuning in deze periode heel belangrijk. Deze steun kunnen ouders geven door hun kind meer verantwoordelijkheid te geven en daarbij ook grenzen en regels te stellen.
Tijdens het adviesgesprek krijg je informatie over alcohol, drugs en/of gamen, met een nadruk op wat je als ouder en opvoeder van een puber hierover moet weten.
“Door de tips die wij kregen weten we nu beter hoe we met onze experimenterende, ruziënde zoon om moeten gaan."
Inhoud van de gesprekken
Je leert hoe je de signalen (lichamelijk en psychisch) van middelengebruik en/of gamen kunt herkennen. Tevens bieden we je handvatten om het gesprek aan te gaan met je kind en praktische tips om hem of haar weerbaar te maken tegen verleidingen. Er is ook volop ruimte om voor vragen.
Praktische informatie
- Aantal: max. 4 gesprekken
- Duur: max. 1,5 uur
- Voor: Ouders en verzorgers van jongeren tussen 12 en 23 jaar
- Kosten: geen
- Regio: Noord- en Midden-Limburg (bij je thuis of op locatie)
Interesse in deelname of meer informatie? Stuur gerust een mail of laat een terugbelverzoek achter voor de afdeling Preventie via de onderstaande contactgegevens.
preventie@vvgi.nl
088 - 478 87 17